Kolo sreće

Kolo sreće

Kolo sreće

„Kolo sreće“ jedan od najpopularnijih televizijskih kvizova uz kojeg su odrasle brojne generacije, a koji se nakon dugi niz godina ponovno počeo prikazivati na proljeće 2015. godine na RTL Televiziji. Slavni par koji vodi ovaj povratnički show naši su divni voditelji Boris Mirković i Iva Jerković.

Obožavatelje i vjerne poklonike koji nisu propuštali niti jednu emisiju, “Kolo Sreće” je steklo prije dvadesetak godina, kada se ovaj kviz prvi puta počeo prikazivati u domaćem eteru. Nakon trinaest godina vratio se u dobro poznatom izdanju. Natjecatelj se rješavanjem zagonetki bori za bogate nagrade. Kada dođe na red, natjecatelj ima tri opcije – kupiti samoglasnik, zavrtjeti kolo ili ponuditi rješenje zagonetke. Na putu do nagrada ih usmjerava voditelj i, naravno, neizostavna hostesa “Kola sreće”.

Jedan od prvih hrvatskih licenciranih kvizova se razvio iz američkog “Wheel of Fortune” autora Meryja Griffina. U SAD-u se “Kolo sreće” prikazuje od 1975. godine, a već više od trideset sezona je jedan od najgledanijih televizijskih kvizova u američkom eteru. Svakog tjedna zbog zagonetki, nagrada i testiranja znanja više od 47 milijuna gledatelja sjedi prikovano uz svoje male ekrane, a u okretanju kola i kupovanju samoglasnika su se okušale i brojne glazbene i filmske zvijezde. Tako su i u ovoj novoj hrvatskoj verziji “Kola sreće” nastupila i neka imena s domaće scene, a stilist i voditelj Borut Mihalić, glumci serije “Horvatovi”, pjevač Amel Ćurić, žiri glazbenog show-a “Zvjezdice” – Alka Vujica i Luka Nižetić te voditeljica show-a i glumica Doris Pinčić Rogoznica, samo su neki od poznatih sudionika.