Tri, dva, jedan – kuhaj!

Tri, dva, jedan – kuhaj!

Tri, dva, jedan – kuhaj!

2016.

Recept je jednostavan: 10 svježih amaterskih parova različite dobi, zanimanja i podneblja ubacimo na veliki kulinarski trg, dodamo izazovne kulinarske zadatke, promiješamo, kušamo i ocijenimo. One koji ne napreduju, pošaljemo kući, a s ostatkom nastavljamo natjecanje sve dok ne dobijemo jedan najuspješniji amaterski kuharski par sezone, koji potom osvoji vrijedne nagrade.
Ovako je to u teoriji. Praksa se, međutim, pokazala puno izazovnijom, a popularnost koju je šou „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ stekao među gledateljima, dovoljno pokazuje potrebu za ovakvim formatom.

Stoga je OHT Productions 2016. godine s oduševljenjem krenuo u produkciju 68 epizoda 3. sezone „Tri, dva, jedan – kuhaj!“. Te godine u natjecanju je sudjelovalo 20 kuhara-amatera. Na temu „Kopno – more“, pripremali su raznovrsna jela, koja je nadgledao i stručno ocjenjivao žiri u sastavu Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček. Kroz kulinarsku avanturu sve nas je skupa vodila glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica.

Tri, dva, jedan – kuhaj!

Po završetku 3. sezone, iste 2016. godine produkcija se odmah bacila na posao koji se protegao i na 2017., snimljeno je i prikazano 60epizoda, također s 10 parova, a tema natjecanja bila je „Selo – grad“. Žiri je većim dijelom ostao u istom sastavu, osim što je, zbog porodiljnog dopusta Željka Klemenčić ustupila sudačku stolicu zajedno sa ocjenjivačkom kuhačom kolegici Žakline Troskot.
Gledatelji su željeli još. Kuhare-amatere, željne izazova i novih vještina, nije bilo teško pronaći. 2017. godine snimljeno je novih 57epizoda. Žiri je dobio manji makeover. Renomiranom Tomislavu Špičeku pridružili su se Mateja Domitrović Sabo i Mate Janković. Doris Pinčić Rogoznica sve to vrijeme ostaje kao ugodna i pouzdana konstanta „Tri, dva, jedan – kuhaj!“


Stigla je i 2018., a s njom i najviše prijava za šou do sada. Kreativni tim za kreiranje sadržaja odlučio je dati većini prijavljenih kandidata šansu za sudjelovanjem u šou te je, kroz 5 tjedana, organizirana svojevrsna natjecateljska audicija, kroz koju je prošlo čak 20 parova.

Novi zadaci, nova pravila, uvođenje „dežurnog“ kuhara i razne druge zanimljivosti trenutno se prikazuju na RTL televiziji. 6. sezona „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ ima 77 epizoda. Uz Tomislava Špičeka, Mateju Domitrović Sabo i Matu Jankovića, žiriju se ponovo pridružio popularni Ivan Pažanin.